AKSARAY / ESKİL - Eskil 75. Yıl Anadolu Lisesi

Ara

11.Sınıf tarih dersinde öğrencilerin kendilerini rahat ifade etmeleri, akran dayanismasıyla öğrenme ortamlarının sağlanması, topluluk önünde konuşma becerisinin geliştirilmesi amacıyla ders öğretmeni Seda Zeybek tarafından Radyo Tarih isimli etkinlik yapıldı. Etkinlikte Tanzimat Dönemi Türk toplumunun değişen özellikleri ders öğretmeninin belirlediği çerçevede tartışıldı ardından diğer öğrencilerin sorularından oluşan soru cevap bölümü yapıldı.

Ara

Yerli Malı Haftası (resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.[1]

I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Kas

Aksaray Merkez de gerçekleştirilen Kross Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizi ve BEden Eğitim Öğretmenimiz Dr.Ahmet Temel'i tebrik eder,başarılar dileriz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda yapılan program ile kutlandı.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Geleceğimizin mimarı gençlerimizin yetişmesinde harcadığınız emekleriniz için şükranlarımızı sunuyoruz.Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesi münasebetiyle her yıl Kasım ayının 20 nci günü Dünya Çocuk Haklar Günü olarak kutlanmaktadır.

Kendisinden dünyayı emanet aldığımız çocuklar, toplumun en temel unsurlarından birisidir. Toplumun neşesi ve mutluluğun kaynağı olan çocuklar, masumiyetin, saflığın ve güzelliğin timsalidir.

Her çocuk sevgiye layık ve değerlidir. Gününüz kutlu olsun.

Kas

Okulumuz Edebiyat öğretmeni Özge GEÇGEL ve öğrencilerimiz tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı hazırlandı.Saat 09:05 de siren sesleriyle iki dk lık saygı duruşunda bulunuldu.Ardından İstiklal Marşı okundu.Öğrencilerimizin hazırladığı şiirler ve oratoryo dinlendi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

Saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar Haftası.

Ekm

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz 100. yaşına giriyor.Okulumuzun da kutlamalarda yer alacağı 29 Ekim Cumhuriyetin İlanını büyük bir çoskuyla kutlayacağız.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

"Küçük Prens Kitap Tahlili" Etkinliğimiz

Ekm

Okulumuzun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim KILIÇER'e Teşekkür Ziyareti

5.Aksaray Kitap Günleri Fuarına katılmalarında destekleri için okulumuz idarecileri ve öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim KILIÇER'e teşekkür ziyaretinde bulundular.